Δήλωση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αναγκαιότητα το κοινωνικό κράτος

 

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:

«Κοινωνικός αποκλεισμός , δυσκολία στη μετακίνηση και ανεργία αποτελούν το τρίπτυχο της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν με αναπηρίες και δοκιμάζονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής.

Οι άνθρωποι που ζουν με αναπηρίες δοκιμάζονται συχνά στις συνθήκες της καθημερινής ζωής. Είναι αρκετές οι φορές που ευθυνόμαστε κι εμείς γι αυτό. Όταν παρκάρουμε, για παράδειγμα, σε διάβαση ΑμεΑ, ή όταν τους συμπεριφερόμαστε σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ας θυμηθούμε, με αφορμή αυτή την ημέρα,  ότι δεν τίθεται ζήτημα ειδικής  αλλά ισότιμης μεταχείρισης.
O πολιτισμός και η ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας συνδέονται άμεσα με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους με σεβασμό, αγάπη και ενδιαφέρον. Δυστυχώς η πολιτεία είναι απούσα από την αυτονόητη υποχρέωση της να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή η απουσία  καθιστά τη λειτουργία ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη.

Η γρήγορη  μεταρρύθμιση των θεσμών που το συγκροτούν μέσα από την άμεση αξιοποίηση σχετικών πόρων αποτελούν προτεραιότητα για την ΝΔ , η οποία κινείται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από την «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΔ δε θα υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, ούτε θα ακολουθήσει το δρόμο του λαικισμού. Η ΝΔ βήμα-βήμα θα περπατήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων με χαμηλούς τόνους και θα κριθεί από το αποτέλεσμα.»