Άκαιρη η πρωτοβουλία ένταξης των ασφαλισμένων του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην Τοπική Δ/νση Ε.Φ.Κ.Α. Ε’ Αν. Αττικής, με έδρα το Λαύριο.(Ερώτηση στη Βουλή)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Θέμα:  Άκαιρη η πρωτοβουλία ένταξης των ασφαλισμένων του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην Τοπική Δ/νση Ε.Φ.Κ.Α. Ε’ Αν. Αττικής, με έδρα το Λαύριο.

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Οργανωτικής Δομής του Ε.Φ.Κ.Α. και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 1379/8.5.2017 επιστολής του Διοικητή ΕΦΚΑ, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, θέτει εμπόδια ταλαιπωρώντας άσκοπα τους ασφαλισμένους πολίτες του Δήμου Μαρκόπουλου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η παντελώς αδικαιολόγητη ένταξη του Δήμου Μαρκόπουλου στη Τοπική Δ/νση Ε’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΛΑΥΡΙΟ, καταργώντας τη από την Τοπική Δ/νση Δ’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα το ΚΟΡΩΠΙ, όπου βρισκόταν και εξυπηρετούσε ικανοποιητικά τους πολίτες του Δήμου Μαρκόπουλου εδώ και πολλές δεκαετίες.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;
  2. Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου Μαρκόπουλου πρέπει να υποστούν αυτήν την ταλαιπωρία επιβαρύνοντας τον οικονομικό προϋπολογισμό τους αλλά και χάνοντας χρόνο ενώ υπάρχει ήδη λειτουργούσα εναλλακτική λύση;

 

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ