Κλείνει το κατάστημα του ΙΚΑ στα Σπάτα; (Ερώτηση στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 6447
Ημερομ.Κατάθεσης 166-17

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα που θέσαμε στο Κοινοβούλιο (Α.Π.: 5734/19-5-17) και το οποίο αφορά το κλείσιμο διαφόρων πρώην καταστημάτων ΙΚΑ, στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Οργανωτικής Δομής του Ε.Φ.Κ.Α. και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 1379/8.5.2017 επιστολή του Διοικητή του ΕΦΚΑ, τίθενται εμπόδια, ταλαιπωρώντας άσκοπα τους ασφαλισμένους πολίτες σε έναν ακόμα Δήμο, το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αδικαιολόγητη ένταξη του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στη Τοπική Δ/νση Γ’ Ανατολικής Αττικής, με έδρα τη Ραφήνα, καταργώντας το κατάστημα του ΙΚΑ από τη Δημοτική Κοινότητα Σπάτων-Λούτσας, όπου βρισκόταν και εξυπηρετούσε ικανοποιητικά τους πολίτες του συγκεκριμένου Δήμου για πολλά έτη. Η συγκεκριμένη απόφαση, προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων-Λούτσας, το οποίο διαμαρτύρεται τόσο για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία του Δήμου, όσο και για την υποβάθμιση της λειτουργίας των δομών του ΕΦΚΑ στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος καθώς στο νέο οργανόγραμμα δεν εμφανίζεται η λειτουργία μίας πλήρους  Δομής στο συγκεκριμένο Δήμο.

 

 

Κατόπιν όλων αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

  1. Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;
  2. Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου Σπάτων πρέπει να υποστούν αυτήν την ταλαιπωρία, την ώρα που η συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη της Ραφήνας είναι ανύπαρκτη;

 

 

 

 

 

 

          -Ο-

     ΕΡΩΤΩΝ

                   ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

                                                                                        ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ