Αμφισβητείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στις Αλυκές Αναβύσσου;(Ερώτηση στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 6470
Ημερομ.Κατάθεσης 19-6-17

 

 

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                  : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                          : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Αμφισβητείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στις Αλυκές Αναβύσσου;

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού, η έγκριση του συγκεκριμένου πλειοδοτικού διαγωνισμού με Α.Π. 3973/23.05.2017,  που θα προχωρούσε η ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση χώρων συνολικής έκτασης άνω των 22.000 τμ., αποτελεί ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών του Δήμου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό , όπως είναι οι παραλίες.

Συγκεκριμένα, οι λουόμενοι α) θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους, β) λόγω υπερεκμετάλευσης του χώρου στην παραλία δεν θα μείνει ελεύθερο τμήμα για τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν για τη χρήση ομπρελοξαπλώστρας, ενώ γ) η πρόσβαση προς τη θάλασσα θα αποκλειστεί.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Σαρωνικού έχει ήδη εκπονήσει και καταθέσει μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής με βιώσιμη διαχείριση των παραλιών , με απόλυτο σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Σκοπεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εισηγηθεί την ουσιαστική διαβούλευση με το Δήμο Σαρωνικού για την εκμίσθωση χώρων συνολικής έκτασης άνω των 22.000 τμ στις Αλυκές Αναβύσσου, λαμβάνοντας παράλληλα  υπόψη τη μελέτη την οποία έχει καταθέσει ο Δήμος με σκοπό την αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ