Αλλαγές στην Υγεία με κοινωνικό πρόσημο (Άρθρο στην εφημερίδα «Καρφίτσα» 16-9-2017)

Σε κορυφαίο «ταχυδακτυλουργό» της εποχής μας αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσιπρας και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τόσο με την παρουσία του στη ΔΕΘ όσο και με τα απολύτως αποκαλυπτικά των κυβερνητικών προθέσεων, ακολούθησαν  γύρω από την επένδυση της El Doraldo Gold.

Είναι προφανές πλέον πως το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τα όσα βιώνουν οι πολίτες και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει υποβάλλει τους πολίτες σε θυσίες που δεν θα ήταν όλες απαραίτητες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο 2015.

Καλό θα ήταν λοιπόν να μην δίνουν μαθήματα, οι πρωτεργάτες και οι υπεύθυνοι της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων. Εάν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Αυτό έδειξε να το ξεχνάει ο κ.Τσιπρας, που με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, έδειξε σαν να ήταν ο πρωθυπουργός μίας «άλλης» χώρας.

Τη μία μέρα, προαναγγέλλει ότι θα φορέσει γραβάτα και άλλα παρόμοια ανέκδοτα, για να πείσει τους βουλευτές και τα στελέχη του να ψηφίσουν τα δύσκολα μέτρα. Την άλλη μέρα, δραματοποιεί την κατάσταση επαναφέροντας αστάθεια στην οικονομία. Ουδείς πλέον τον πιστεύει και ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει τις παλινωδίες ενός πρωθυπουργού σε παραζάλη, ο οποίος εξακολουθεί δυστυχώς όμως να βλάπτει τη χώρα. Τελικά ποιός εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ.Τσιπρας ή μήπως τελικά ο κ.Καρανίκας ή ο κ.Πολάκης; Η απάντηση είναι μία: και οι Καρανίκες και οι Πολάκηδες είναι Τσίπρας!

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να ταυτιστεί με την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαιτείται ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Με λιγότερους φόρους. Με στοχευμένη μείωση των δαπανών του Κράτους. Με στήριξη ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους. Με αλλαγές στο Κράτος και στην οικονομία, για να έρθουν επενδύσεις, και μαζί η βιώσιμη ανάπτυξη. Και αυτά, ακριβώς, θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ελληνική κοινωνία και στους νέους ανθρώπους, με τη γλώσσα της αλήθειας.

Να απαντήσει ρεαλιστικά στις ανάγκες και τα προβλήματά τους.

Να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Ένα αξιόπιστο σχέδιο με θετικές προτάσεις και προτεραιότητες για το πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και πως θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για όλους. Στο κέντρο του «γαλάζιου» σχεδίου βρίσκεται  το πως θα έρθουν δουλειές για όλους τους Έλληνες, πως θα απελευθερωθεί η οικονομία, πως θα προσελκύσει επενδύσεις, πως θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η αβάσταχτη φορολογία.

Η μείωση της φορολογίας βρίσκεται  στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να  υπάρξει μια ουσιαστική αναδιάταξη του κράτους με περιστολή δαπανών, όπου αυτό είναι εφικτό και πιστέψτε με είναι. Όμως θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: Η ΝΔ δεν μιλάει για απολύσεις στο δημόσιο, όπως η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο.

Την ίδια ώρα η ΝΔ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση με την παράλληλη κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Ειδικά στο χώρο της υγείας η ΝΔ καινοτομεί. Για πρώτη φορά σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι φορέων του χώρου (γιατροί, νοσηλευτές κα) συνδιαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, υλοποιώντας  μία στρατηγική μας επιλογή. Στόχος της ΝΔ είναι η κατάρτιση ενός ανθρωποκεντρικού προγράμματος, μέσα από το οποίο θα δίνονται λύσεις και διέξοδοι στα μεγάλα αδιέξοδα που παρατηρούνται σήμερα στην υγεία από τους τραγικούς χειρισμούς της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό ο Τομέας Υγείας της ΝΔ επισκέπτεται ολόκληρη την Ελλάδα. Παρουσιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των δομών υγείας, ακούγοντας όμως παράλληλα  τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι ιδέες τους ενσωματώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδεικτική η εκδήλωση της Παρασκευής του τομέα Υγείας με θέμα «πλαίσιο αρχών για την υγεία που όλοι θέλουμε» στη Θεσσαλονίκη. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο κοινωνικό πρόσημο που επιθυμεί να βάλει η ΝΔ στις σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της Υγείας. Αλλαγές που θα έχουν ως άξονα τον άνθρωπο.

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

   Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

Τομεάρχης Υγείας