Άμεση ανάγκη για επιχείρηση απορρύπανσης των ακτών της Μεγαρίδας από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική (Ερώτηση στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 1484
Ημερομ. Κατάθεσης 24.11.17

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                        : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κύριε Υπουργέ,

Όλοι γνωρίζουμε δυστυχώς τις δραματικές καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Μετρήσαμε 21 θύματα και ολικές καταστροφές σπιτιών και επιχειρήσεων. Μια ακόμη όμως αρνητική συνέπεια αυτής της καταστροφής που συντελέστηκε στη Δυτική Αττική είναι η μόλυνση της θάλασσας και συγκεκριμένα των ακτών της Μεγαρίδας. Ειδικά οι ακτές τους υγροβιότοπου του Βουρκαρίου είναι ανάμεσα στις πληγείσες περιοχές. Σε σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αλλά και κατόπιν επισκέψεώς μου στη περιοχή διαπίστωσα ότι η παραλιακή γραμμή είναι γεμάτη με φερτά υλικά και η κατάσταση που επικρατεί είναι άκρως ανησυχητική. Σε πολλά σημεία  τα νερά είναι τόσο βρώμικα και μολυσμένα , που θεωρούνται άκρως επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών.

H μόλυνση και η καταστροφή της θάλασσας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την δημόσια υγεία,   το οποίο επιβαρύνει επιπλέον τις ήδη πληγείσες από την θεομηνία περιοχές. Αν λάβουμε υπόψη και τη πρόσφατη μόλυνση του Σαρωνικού πρέπει άμεσα να ενεργήσετε ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση απορρύπανσης και των ακτών της Μεγαρίδας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ακτές της Μεγαρίδας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική;
  2. Έχετε προβεί σε κάποιες ενέργειες και αν ναι σε ποιες;
  3. Ποιες θα είναι οι δράσεις σας από εδώ και πέρα;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ