Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ (Ερώτηση στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 1908
Ημερομ. Κατάθεσης 08.12.17

 

 

ONΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ   : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ             : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                    : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ

Κύριε Υπουργέ,

 

Στον αέρα και σε κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας βρίσκονται οι επικουρικοί γιατροί, επικουρικοί νοσηλευτές και το επικουρικό λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δυο μήνες. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από ορισμένους Επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου οι οποίοι θεωρούν  ότι το επικουρικό προσωπικό δεν νομιμοποιείται να πληρωθεί καθώς έχει παραταθεί η θητεία του πάνω από 24 μήνες. Οι δικές σας ευθύνες είναι τεράστιες καθώς  είναι πάγια η τακτική σας να προσλαμβάνετε επικουρικούς αντί να προβείτε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι θα δώσετε άμεσα λύση στο θέμα δεν έχετε προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια και σε καμία πολιτική πρωτοβουλία που να δείχνει ότι κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ και τόσο καιρό εμπαίζεται τους 639 επικουρικούς γιατρούς και τους 687 επικουρικούς νοσηλευτές καταδικάζοντάς τους να ζουν σε συνθήκες έντονης ανασφάλειας την  ίδια ώρα που δίνουν καθημερινό αγώνα και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα δημόσια νοσοκομεία.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Για ποιο λόγο δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι επικουρικοί του ΕΣΥ;
  2. Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύετε να δώσετε λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μισθοδοσία των επικουρικών του ΕΣΥ;

 

-ΟΙ-

ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ