Θα ιδρύσετε Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής και στα Σπάτα; (Ερώτηση στην Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 3117
Ημερομ. Κατάθεσης 01.02.18

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κύριε Υπουργέ,

Αντίθετους μας βρίσκει η απόφασή σας να καταργήσετε το Υποθηκοφυλακείο στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας καθώς θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και θα διαταραχθεί στο σύνολό της η ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Σπάτων δεν πλήττεται μόνο ο Δήμος Σπάτων αλλά και οι όμοροι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής καθώς εξυπηρετεί μισό εκατομμύριο πολίτες της Αττικής. Υπήρξε από τα πρώτα κτηματολογικά γραφεία που λειτούργησαν στην Αττική και διαθέτει άριστη γνώση και εμπειρία. Κατέχει άριστα όλα τα ειδικά ιδιοκτησιακά ζητήματα της Ανατολικής Αττικής και εξυπηρετεί επάξια όλα τα χρόνια τους πολίτες.

Όπως αντιλαμβάνεστε αν υλοποιηθεί η απόφασή σας για την προβλεπόμενη μεταφορά τους στο Κορωπί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα τόσο στους πολίτες όσο και στις διάφορες κατηγορίες εργαζομένων του Υποθηκοφυλακείου. Σας καλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μην διαλύσετε ένα τόσο οργανωμένο υποθηκοφυλακείο όπως είναι αυτό του Δήμου Σπάτων και να εξετάσετε την περίπτωση να διατηρηθεί ως δεύτερο αυτόνομο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής η έστω ως παράρτημα.

Ερωτάστε:

  1. Για ποιο λόγο σκοπεύετε να καταργήσετε ένα τόσο οργανωμένο υποθηκοφυλακείο όπως αυτό του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας;
  1. Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να το διατηρήσετε ως δεύτερο αυτόνομο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής η έστω ως παράρτημα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ