Υγεία για όλους, πάνω από όλα ο πολίτης (Άρθρο μου στο Parapolitika.gr)

Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό Κόμμα της Ελλάδας που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά. Μοναδικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στοιχείο που αποτυπώνεται σε ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπου κυριαρχούν πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Στο χώρο της υγείας, τον κατεξοχήν τομέα στον οποίο η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει το ανθρώπινό της πρόσωπο, η κατάσταση σήμερα είναι εξαιρετικά κακή και γι΄αυτό την πρωταρχική ευθύνη φέρει η δήθεν «κοινωνικά ευαίσθητη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ντροπή ασθενείς να περιμένουν μήνες για ένα χειρουργείο ή μια ακτινοθεραπεία. Είναι ντροπή ασθενείς να στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους παρατημένων και κακοσυντηρημένων νοσοκομείων, που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας και φέρνουν στην μνήμη μας σκηνές από τον τρίτο κόσμο. Είναι ντροπή καρκινοπαθείς να στέκονται ατελείωτες ώρες στην ουρά έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Στον αντίποδα αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα μας για τον τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ένα πρόγραμμα μελετημένο, άρτιο και πλήρως κοστολογημένο που δίνει απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες και στις μεγάλες ανάγκες των Ελλήνων, στην προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας τους και της ευζωίας τους.

Στόχος της ΝΔ είναι η δημιουργία ενός ενιαίου, συνεκτικού και λειτουργικού συστήματος υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα φροντίζει κυρίως τους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας. Που θα διασφαλίζει την ελεύθερη επιλογή του πολίτη, θα τον απαλλάσσει από την γραφειοκρατία και θα τον προστατεύει από την εκμετάλλευση του πόνου του και από την διαφθορά. Που θα σέβεται τους φόρους του και το υστέρημά του πατάσσοντας την σπατάλη και μην επιτρέποντας να πάει χαμένο έστω και ένα ευρώ από τον κόπο του.

 

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα επιζητεί την αριστεία και θα βδελύσσεται την μετριοκρατία, που θα εκπαιδεύει και θα δίνει κίνητρα και επιβράβευση στους άξιους λειτουργούς του.

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα στηρίζεται στην συνεργασία του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του τον άνθρωπο.

Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας σύγχρονο, που θα συμμετέχει επιτέλους με αξιώσεις στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση μέσω της ψηφιακής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της βιοτεχνολογίας αιχμής και της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία της ιατρικής.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύει την επιτακτική αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ισχυρής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την Πρόληψη και την Αγωγή Υγείας να αποκτούν για πρώτη φορά τον ουσιαστικό και κεντρικό ρόλο που οφείλουν να έχουν σε μία σύγχρονη και προηγμένη υγειονομικά χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η υιοθέτηση από τους πολίτες ενός υγιέστερου μοντέλου διαβίωσης, ο πλήρης και χωρίς οικονομική επιβάρυνση προσυμπτωματικός έλεγχος για συγκεκριμένες συχνότατες νόσους, η ενδυνάμωση του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού με ελεύθερη επιλογή του από τον πολίτη, η ουσιαστική και ολοκληρωμένη φροντίδα των πασχόντων από χρόνιες νόσους σε ειδικές δομές και κέντρα αριστείας ανά χρόνια νόσο (π.χ. καρκίνος, άνοια, διαβήτης, καρδιοαναπνευστικά νοσήματα, διαβήτης, εγκεφαλικά επεισόδια ), αλλά και των συνανθρώπων μας με ειδικές νοητικές και ψυχοσωματικές ανάγκες, αποτελούν ζωτικής σημασίας προτάγματα του προγράμματός μας.

Καθώς πλέον πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα πρέπει να πούμε μερικές αλήθειες που ο κάθε Έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται: Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν ενδιαφέρεται για το ποιός θα του παρέχει υπηρεσίες υγείας. Το μόνο για το οποίο αγωνιά είναι το πώς θα αποκαταστήσει και θα διατηρήσει την υγεία του! Στο σημείο αυτό η ευθύνη του κράτους είναι μεγάλη. Το κράτος λοιπόν οφείλει να βρει, να διαπραγματευθεί και να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, με τον πιο ποιοτικό, αποδοτικό και φτηνό τρόπο, είτε ο πάροχος προέρχεται από τον κρατικό είτε από τον ιδιωτικό πυλώνα, είτε από την αγαστή συνεργασία και σύμπραξη των δύο πυλώνων.

Η Νέα Δημοκρατία θα αναπτύξει τα κρατικά ελληνικά νοσοκομεία, μέσα από ένα νέο μοντέλο διευρυμένης λειτουργίας, στηριγμένο στην Περιφερειακή και Αποκεντρωμένη διοίκησή τους, αλλά και στην σύμπραξη με τις υπηρεσίες των ιδιωτών και των ασφαλιστικών εταιριών, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους και συγχρόνως θα αυξηθούν και οι απολαβές των εργαζομένων τους.

Θα καταστήσουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αυτόνομα σε διοίκηση και προσωπικό, ώστε να λειτουργούν αδιαλείπτως 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα εξαλείφοντας τις παράλογες αναμονές που παρατηρούνται στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων των αστικών κέντρων. Θα ανοίξουμε πάραυτα όλες τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ που παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και κοστίζουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο.

Είμαστε αποφασισμένοι να εμφυσήσουμε στον έλληνα πολίτη αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να τον κάνουμε να το εμπιστευθεί ξανά και να μειώσουμε δραστικά τις υπέρογκες δαπάνες που καταβάλλει, αναζητώντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μέλημα όλων εκείνων οι οποίοι κόπτονται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και όχι να λειτουργούν ως κήνσορες της δήθεν αριστερής ηθικής.

Αφήνουμε μια και καλή πίσω μας τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που δαιμονοποιούν την ανάπτυξη και καθυποτάσσουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ναι, η ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτη και στον χώρο της υγείας, όταν έχει ως ορόσημο της αναπτυξιακής προσπάθειας και τελικό αποδέκτη των ευεργετημάτων της τον άνθρωπο και ιδίως τον ασθενή συνάνθρωπό μας!

Με τον επωφελούμενο πολίτη λοιπόν στο επίκεντρο προχωράμε σε μια νέα εθνική στρατηγική για το φάρμακο εγγυώμενοι ποιοτικά, αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα με κριτήριο όχι μόνο το κόστος αλλά πρωτίστως την αποτελεσματικότητα. Αξιοποιούμε στο έπακρο τις αναπτυξιακές δυνατότητες της βιομηχανίας φαρμάκου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, δίνοντας κίνητρα στις εταιρίες που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία.

Αναβαθμίζουμε τον ρόλο του ιατρικού τουρισμού ως στρατηγικής επιλογής υψηλής προστιθέμενης αξίας και ενδυναμώνουμε αποφασιστικά την Κλινική Έρευνα και τις Κλινικές Μελέτες.

Έχουμε το όραμα, έχουμε την πολιτική βούληση, έχουμε την γνώση.

Έχουμε την θέληση για σκληρή δουλειά.

Έχουμε την συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες που προσβλέπουν σε εμάς και στη Νέα Διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε με την στήριξη όλων των Ελλήνων.

Γιατί αξίζουμε καλύτερα ΚΑΙ στην Υγεία!