Β.Οικονόμου: Θέλει θάρρος και δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα (Συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά 22-6-2019)

Κ. Οικονόμου, είναι μάχη χαρακωμάτων η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω ότι αυτές είναι παλιές δοξασίες και διαχωριστικές γραμμές. Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι μάχη στο φώς μεταξύ λογικής και λαικισμού, μεταξύ αποτελεσμάτων και ψευτοοραμάτων, μεταξύ αυτών που επιζητούν μια Ελλάδα ενωμένη και αυτών που αποπειράθηκαν να τη διχάσουν.

 

Και ποιός κερδίζει αυτή την αναμέτρηση;

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κερδίσει αυτήν την αναμέτρηση. Γιατί η αυτοδύναμη Ελλάδα μας δυναμώνει όλους. Θέλει θάρρος και δύναμη για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Σχέδιο, πρόγραμμα και κυρίως ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να βάλουν τα δυνατά τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστατεί στον αγώνα της γενιάς μας. Η νέα ΝΔ ενώνει και κερδίζει.

 

Ο Βασίλης Οικονόμου σε αυτή τη μάχη ποιο ρόλο κρατά για τον ευατό του;

Δεν διαλέγω εγώ το ρόλο μου αλλά ο Πρόεδρος του κόμματος και οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Ήρθα στα δύσκολα ενώνοντας δυνάμεις. Έβαλα τα δυνατά μου στην Ανατολική Αττική αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Υπερασπίζομαι τις ιδέες, τις αρχές και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Για την Ελλάδα που ενώνει, για την Ελλάδα που προχωράει μπροστά, με ανάπτυξη, με δουλειές, με κοινωνικό πρόσωπο.

Ως τομεάρχης Υγείας δώσατε μάχες, με επιτόπιες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά συμμετείχατε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, ποια είναι η επικεφαλίδα του σχεδίου σας, εάν βάζατε τίτλο τι θα επιλέγατε; 

Σεβασμό στον Πολίτη, Υγεία για όλους, αυτός είναι ο τίτλος και εξηγούμαι. Η πρόσβαση όλων των πολιτών σε καλές υπηρεσίες υγείας είναι ο κεντρικός στόχος. Αυτό θα επιτευχθεί με πρόληψη για όλον τον πληθυσμό, ιατρική κάλυψη όλων των περιοχών σε ολόκληρη της ελληνική επικράτεια, απρόσκοπτη πρόσβαση του Έλληνα ασθενή στις απαραίτητες θεραπείες και πολύπλευρη αναβάθμιση των υποδομών υγείας και με την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα. Δεν υπάρχουν κακές μάγισσες αλλά ανίκανοι και σπάταλοι πολιτικοί που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις.

Εμείς με αποφασιστικά βήματα θα πετύχουμε το κοινό αίτημα. Η κοινή συνισταμένη για μια καλύτερη, πιο οργανωμένη και ποιοτικότερη δημόσια περίθαλψη όλων των Ελλήνων με αξιοπρέπεια και χωρίς αποκλεισμούς.

 

Και στην Ανατολική Αττική, ποιες είναι οι προτεραιότητες σας;

Η Ανατολική Αττική στηρίζεται στην οικιστική ανάπτυξη που πέτυχε και πρέπει να παρέχει στους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους της ένα περιβάλλον ζωής υψηλό, ανάλογο των προσδοκιών μας. Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση όλων των βασικών υποδομών, αποχετευτικό και διαχείριση απορριμμάτων, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με παράλληλο καθορισμό χρήσεων, σιδηρόδρομος στα δυο λιμάνια μας, Ραφήνα και Λαύριο, και φυσικά το αυτονόητο Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής.

Συνεπώς είναι αναγκαία η συνεργασία με την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2012-2017 και κυρίως η ένταξη στον κυβερνητικό σχεδιασμό των έργων και των παρεμβάσεων με χρονικό ορίζοντα την επόμενη πενταετία και με εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων τους. Και αυτό θα πράξουμε από την επομένη των εκλογών.

Κ. Οικονόμου από τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, σε αυτήν την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου τι ζητάτε και γιατί;

Καταρχήν να δυναμώσουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί δυναμώνουμε όλοι. Αλλά τους ζητώ και να ενώσουμε δυνάμεις ανατολικά, να είμαι στις επιλογές τους. Ζητώ να πάρω δύναμη από τη δύναμή τους, ψήφο εμπιστοσύνης και εντολής να τα αλλάξουμε όλα προς το καλύτερο. Να δώσουμε μαζί δυναμικό παρόν στην Ελλάδα που αλλάζει. Στην οικονομία, στις επενδύσεις, στην υγεία αλλά και να μην χάσουμε ευκαιρίες στο τόπο μας. Γιατί μαζί μπορούμε, δυναμικά και αποτελεσματικά.