Παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά και της Εθνικής Άμυνας της χώρας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριοι Υπουργοί,

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε την ανεξήγητη, για πολλούς, απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων να προχωρήσει σε κατάσχεση των λογαριασμών του Ναυπηγείου Ελευσίνας.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων, αφήνοντας στην αβεβαιότητα 600 οικογένειες σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας και με ποσοστά ανεργίας αρκετά υψηλά, ειδικά στο Θριάσιο Πεδίο.

Η εν λόγω απόφαση είναι τουλάχιστον αυθαίρετη καθώς η περιουσία του ναυπηγείου προστατεύεται από κατασχέσεις αλλά και βάσει του Ν. 4361/16 προστατεύονται και οι λογαριασμοί της εταιρίας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κατασκευής των ΤΠΚ – Πυραυλακάτων .

Το αποτέλεσμα των ανωτέρω κινήσεων θα είναι καταστροφικό, καθώς ούτε η αποπεράτωση των δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να προχωρήσει, ούτε μπορεί να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Ποιος έδωσε εντολή για την απόφαση κατάσχεσης, η οποία τινάζει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στον αέρα και σε τι αποσκοπεί μια τέτοια καταστροφική απόφαση;

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και με τον κίνδυνο των τελευταίων και των οικογενειών αυτών να μείνουν στο δρόμo;

3. Έχετε κάποιο εναλλακτικό πλάνο για τη συνέχιση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού;