Αδικαιολόγητη η μη διάθεση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου σε ομάδες σκοποβολής για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 7821
Ημερομ. Κατάθεσης 31.08.2016

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Αρ. Πρωτ 290/20.07.2012 και Αρ. Πρωτ. 8034/06.05.2014) καθώς δεν έχει γίνει πλήρης αξιοποίηση του χώρου, με αποτέλεσμα να μένει μερικώς αναξιοποίητο και ανεκμετάλλευτο.

 

Τον Οκτώβριο του 2008, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο ορθώς παραχωρήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής σύμβασης. Μέχρι σήμερα η μόνη αξιοποίηση του εν λόγω Ολυμπιακού Ακίνητου περιορίζεται στη διάθεση του στην Ελληνική Αστυνομία για τις εκπαιδεύσεις του σώματος. Το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να δώσει λύσεις και ως χώρος εκπαίδευσης και εξάσκησης των στελεχών τόσο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και πολλών ομάδων σκοποβολής.

 

Είναι αδικαιολόγητο λίγα χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα και την κατασκευή του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, το συγκεκριμένο ακίνητο να χρησιμοποιείται μόνο από την Ελληνική Αστυνομία και οι ομάδες του ολυμπιακού αθλήματος της σκοποβολής να μην έχουν ειδικούς χώρους εκπαίδευσης αλλά και διεξαγωγής των αγώνων τους και να φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε εικόνες ντροπής, με τους Ολυμπιονίκες σκοποβολής να εκπαιδεύονται σε νταμάρια και σε άθλιες και πρόχειρες κατασκευές.

 

 

Κατόπιν αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

  • Προτίθεστε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες με σκοπό την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και από τις ομάδες σκοποβολής, είτε με σκοπό την εκπαίδευσή τους, είτε για τη διεξαγωγή αγώνων του αθλήματος;

 

  • Γιατί δεν εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις οι κυνηγετικοί σύλλογοι, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η εξάσκηση των κυνηγών με τα ανάλογα έσοδα για το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο;