«Συνεχίζεται η διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Κυβέρνηση Τσίπρα» (Δελτίο Τύπου)

Ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις καταγγελίες και την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του Yπουργείου Eργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Μετά τις καταγγελίες Βουδούρη για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες και την “παραίτησή του”, έχουμε τώρα συνέχεια.

 

Δεύτερη καταγγελία και “παραίτηση” λόγω κατασπατάλησης κονδυλίων που προορίζονται για την επιδότηση και κατάρτιση ανέργων  από τη Γενική Γραμματέα του Yπουργείου Eργασίας Δήμητρα Χαλικιά κατά της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων.

 

Η προκλητική εύνοια στα μεγάλα Κ.Ε.Κ. και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί χρήζουν άμεσης παρέμβασης της Δικαιοσύνης.

 

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκονται τα  Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας που θα αντιμετώπιζαν την ανεργία, τα οποία, όμως, – όπως φαίνεται -προσφέρονται για να θησαυρίσουν κάποιοι στις πλάτες των ανέργων.

 

Καλούμε τη Δικαιοσύνη να πάρει θέση και να ρίξει άπλετο φως, σε μια υπόθεση που βγάζει “δυσοσμία”».