Οι όροι της Πολιτικής Αλλαγής!!! (www.pagenews.gr)

Σε λίγες εβδομάδες και σίγουρα στις αρχές του 2017 θα γιγαντωθούν τα μεγάλα ερωτήματα και τα μεγάλα διλλήματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο βασικές παρατάξεις της χώρας. Το αδιέξοδο που χτίζει δυστυχώς σταθερά ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του θα γίνει πλήρως ορατό στον κάθε Έλληνα. Η αδυναμία του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις αγορές και να τη βγάλει από το τρίτο δυσβάστακτο και αχρείαστο «κόκκινο» μνημόνιο θα είναι πλήρως φανερή. Αυτή η αδυναμία του θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις μέχρι το καλοκαίρι του 2017, με τρόπο που θα δίνεται λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, μέσω των εκλογών και της πολιτικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ηγηθεί μιας ευρείας συμπόρευσης πολιτικών δυνάμεων από το Δεξιό φάσμα του πολιτικού σκηνικού έως το Κοινωνικό Κέντρο θα είναι μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική βεντάλια που θα την αγκαλιάσει η ΝΔ, δίνοντας την κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία καθώς και την κυριαρχία για την επόμενη πολιτική περίοδο της χώρας.

Η ΝΔ δεν μπορεί να μείνει ένα κλειστό «κλάμπ» μονοδιάστατης πολιτικής έκφρασης. Αυτό θα αδικούσε τον πολιτικό της ρόλο και τις προκλήσεις της ιστορικής συγκυρίας. Το ζήτημα δεν είναι μόνο μια εκλογική νίκη στις επόμενες εκλογές. Μια ευκαιριακή συνάντηση δυνάμεων ή μια έστω ευρεία νίκη, δεν απαντούν στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία των δημιουργικών δυνάμεων της πατρίδας, στη βάση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος και στον ορίζοντα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα στηριχθεί στις σταθερές βάσεις της συμπόρευσης των δυνάμεων της δεξιάς πτέρυγας με το πολιτικό κέντρο, ώστε να αντέξει τους κραδασμούς μιας αποφασιστικής πορείας εξόδου από την κρίση και την ύφεση.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός ηγέτης που μπορεί να εκφράσει αυτή την πορεία προς τη Νέα Ελλάδα. Μπορεί να εγγυηθεί τα ανοίγματα και τη συμπόρευση με νέες δυνάμεις από το χώρο του Κέντρου που θα ανανεώσουν και θα εμπλουτίσουν τη μεγάλη και ιστορική παράταξη της ΝΔ!

Η Μεταμνημονιακή Ελλάδα θα είναι κοινωνικά αξιοπρεπής, δίκαιη, χωρίς πελάτες και εξαρτημένους πολίτες από τις γκρίζες γραφειοκρατίες και θα δίνει το φρέσκο αέρα της δημιουργίας και της ανάπτυξης σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Θα είναι η Νέα Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη και της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα εκφράσει η ΝΔ. Θα είναι ένα Νέο ξεκίνημα, μέσα από ένα Νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και ρήξεις με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της συντήρησης, της στασιμότητας και της δημαγωγίας.