Ψεύτικες υποσχέσεις του ίδιου Πρωθυπουργού στην έκθεση Θεσσαλονίκης για το Γ.Ν. Άγιος Παύλος. (Ερώτηση στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 2967
Ημερομ. Κατάθεσης 27.1. 17

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:   κ. Πρωθυπουργό

Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργό Υγείας.

 

 

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Ένα πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει το Σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης, είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Ως γνωστόν, το οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο το νοσοκομείο ανήκει στο ΙΚΑ, και επιβάλλεται να γίνει μεταβίβαση του οικοπέδου και των κτισμάτων του, με κάποια νομοθετική ρύθμιση ,ενώ υπάρχει μια πράξη εφαρμογής βάση της οποίας πρέπει να διευθετηθούν οι οφειλές προς το Δήμο Καλαμαριάς. Εάν δε διευθετηθούν οι οφειλές  δεν μπορεί να δοθεί άδεια από την πολεοδομία, όχι μόνο για την ανέγερση της πολυπόθητης νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που θα το καθιστούσε πέμπτο πυλώνα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στη πόλη, αλλά αδυνατούν να αδειοδοτηθούν ακόμη και  οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης .

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου  και όλοι οι πολίτες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των  Δήμων που βρίσκονται στα Νότια και Ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Δυτική Χαλκιδική, άκουσαν με ικανοποίηση την εξαγγελία του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, για την επικείμενη επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος του Νοσοκομείου. Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο τμήμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα: «Τέλος λύνουμε την εκκρεμότητα δεκαετιών που αφορά την παραχώρηση του οικόπεδου του Νοσοκομείου Αγίου Παύλου από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ. Με την κίνηση αυτή θα καταστεί επιτέλους δυνατή η αναβάθμιση των υποδομών και η βελτίωση της λειτουργίας ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής με δήλωση του, σε δημοσίευμα του Left.gr στις 27/9/2016, εκτιμούσε ότι «εντός 10 ημερών (από τη δημοσίευση) αναμενόταν να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία που θα επέτρεπε την αναβάθμιση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος».

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καμία είδηση επί του θέματος. Οι εργαζόμενοι καθώς και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αισθάνονται, για άλλη μια φορά, θύματα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, που εξαγγέλλονται σε κάθε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

1.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος;

2.Ποιά είναι τα εμπόδια για την μη έλευση της σχετικής τροπολογίας η οποία αναμένονταν να έλθει πριν τρεις  μήνες στη βουλή και πότε πιστεύετε ότι αυτή θα έλθει στη Βουλή; 3.Έχουν ανευρεθεί οι σχετικοί πόροι που απαιτούνται για την αναβάθμιση /ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γ. Ν. « Άγιος Παύλος» ;

-ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

                                                                                        ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)