Ομιλία του Τομεάρχη υγείας της ΝΔ , για την εξεταστική της Υγείας. “Ζητούμε να εξετασθούν όλα και για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 15-17.”

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12-4-17

 

Ομιλία του Τομεάρχη υγείας της ΝΔ , για την εξεταστική της Υγείας. “Ζητούμε να εξετασθούν όλα και για την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 15-17.”

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, η πρόταση που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική είναι πραγματικά για γέλια. Είναι μια πολύ αποτυχημένη προσπάθεια να πολιτικοποιήσει την αντιπαράθεση στην υγεία, να οξύνει και να πολώσει το κλίμα. Βέβαια, την άλλη στιγμή ζητάει συναίνεση για πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την Υγεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει καμία συναίνεση. Η αντιπαράθεση θα είναι κάθετη, απόλυτη και σκληρή για τα έργα και τις ημέρες αυτής της Κυβέρνησης.

Ακούστε, λοιπόν: Για την περίοδο 2015-2017 έρχεται ο κύριος Υπουργός Υγείας με τη νέα θεωρία περί ηθικοποίησης της διοικήσεως, που έφερε η ΥΠΕάρχης Κρήτης, αυτή τη θρασύτατη πολιτική τοποθέτηση μιας μεσαίας κρατικής λειτουργού, η οποία λέει ότι ηθικοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως έχων το πρόσταγμα για την Περιφέρειά της το δικαίωμα να είναι ασκεί διοίκηση, κατά το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

Αυτή είναι η πιο φαύλη, απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά, όπου έρχεται ο Υπουργός να συμπληρώσει ότι αυτός δεν θα ελέγχεται από κανέναν, διότι είναι εξ ορισμού ηθικός.

Άρα, το διάστημα 2015-2017, που προτείνει η Νέα Δημοκρατία συν το 1996 δεν θα είναι σε έλεγχο, γιατί αυτοί εξ ορισμού είναι ηθικοί.

Δείτε, λοιπόν, πώς θα καταρρεύσει αυτό το οικοδόμημα της αθλιότητας και της τραγικής πολιτικής προσέγγισης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτον, είστε ηθικοί; Πολύ ωραία. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι το 2015 με τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων δώσατε ένα πολύ ωραίο δωράκι -κατά τη δική μου εκτίμηση, υπογραφή Βασίλης Οικονόμου- ύψους 200 εκατομμυρίων στις φαρμακοβιομηχανίες, πέρα και έξω από τον νόμο. Δεν σας καλύπτει νομικά η «Βαρουφάκεια» διαπραγμάτευση.

Και ερωτώ: Έχετε την αγωνία, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάσετε αυτή τη βαριά και πολύ σημαντική καταγγελία που γίνεται για τα έργα και της ημέρες της Κυβερνήσεώς σας, όπου Υπουργός ήταν ο Κουρουμπλής και μετά πήρε τη σκυτάλη ο Ξανθός;

Εμείς εκτιμούμε ότι είναι 200 εκατομμύρια το δώρο στις φαρμακοβιομηχανίες. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: Θα το βρούμε. Θα κάνουμε Εξεταστική, θα κάνουμε Προκαταρκτική, θα κάνουμε ότι θέλετε. Όμως, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μείνει σκοτεινό.

Τελειώνω το θέμα του φαρμάκου και πάω στο θέμα των προσλήψεων με ένα μόνο περιστατικό: Η ποινική δίωξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως καταλήγει, λέει: «Αφορά τα αδικήματα της απάτης από κοινού, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού, με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους».

Αφορά τρεις υπαλλήλους, αλλά στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Ξέρετε ποιος είναι ο «κατά παντός άλλου υπευθύνου»; Έχει ένα όνομα: Πολάκης. Πού είναι ο αγαπητός Αναπληρωτής; Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι ποινική δίωξη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Δεν έχετε την απορία να εξετάσετε το πρόσταγμα του Εισαγγελέα; Μήπως θέλετε να παραγραφεί; Μήπως θέλετε να φύγουμε από αυτή την περίοδο; Εσείς είχατε πολύ μεγάλη αγωνία στην αναθεώρηση του Συντάγματος να φύγει το άρθρο 86 και να μην υπάρχει η προστασία των Υπουργών.

Κύριε Παπαδόπουλε, αγαπητέ και σεβαστέ μου συνάδελφε, έχετε μεγάλη αγωνία. Και φέρνετε στην αναθεώρηση του Συντάγματος την παράλειψη του άρθρου 86, που καλύπτει στους Υπουργούς.

 

Και ρωτάμε εμείς εδώ: Εδώ έχετε μια πολύ ξεκάθαρη περίπτωση. Δεν έχετε τουλάχιστον την κοινοβουλευτική απορία να δείτε τι θα γίνει με αυτήν την υπόθεση; Στην Εξεταστική θα το εξετάσουμε αυτό. Ότι και να κάνετε, στην υπόθεση αυτή θα μπούμε. Θα μπούμε και στην υπόθεση για το 2015 στον ΕΟΠΥΥ.

Κοιτάξτε, δεν γίνεται να έχω 1.000.000.000 από τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ επιπλέον έσοδα, να παίρνω και την υποδόση των 650.000.000 της πρώτης αξιολόγησης του 2015 -να έχω, δηλαδή, 1.650.000.000- και να μου κάνει απολογισμό ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ότι τα ληξιπρόθεσμα έχουν φτάσει στο επίπεδο του 2014. Ήταν 1.100.000.000, τα πήγε 1.300.000.000 και τα ξαναπήγε στο 1.100.000.000. Βέβαια, μαθαίνω ότι τα ληξιπρόθεσμα τον Φεβρουάριο έχουν ξαναπάει 1.300.000.000.

Ρωτάω, λοιπόν, το εξής: Πού πήγαν τα λεφτά; Τι πληρώσατε; Δώσατε 600.000.000 στα νοσοκομεία, από τα οποία ενταλματοποιήσατε μόνο τα πεντακόσια! Αυτά θα είναι μια μεγάλη τρύπα για τον ΕΟΠΥΥ, για τα οποία δεν θα δώσετε λογαριασμό; Και δεν θα δώσετε λογαριασμό για το ότι δεν συμψηφίσατε το claw back για το 2016; Και δεν θα μας πείτε γιατί ξεκινήσατε τη διαδικασία συμψηφισμού τώρα, αφού ήρθε το θέμα στη Βουλή; Και ήταν υποχρέωσή σας, γιατί υπήρχε ο νόμος -δεν τον αλλάξατε- που σας υποχρεώνει να κάνετε αυτή τη διευθέτηση. Άρα, τα ζητήματα είναι οι προσλήψεις, το φάρμακο και ο ΕΟΠΥΥ.

Έχω μαζί μου έναν κατάλογο -είκοσι πέντε είναι οι περιπτώσεις που έχω βρει εγώ- με τους διοικητές των νοσοκομείων -θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αυτά- που είναι όλοι υποψήφιοι Βουλευτές, κομματικά στελέχη, υποψήφιοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δηλαδή το «enfant gâté» του ΣΥΡΙΖΑ. Βάλατε κομματικά σας στελέχη στα νοσοκομεία. Κατά τη δική σας αντίληψη καλά κάνατε. Δεν μπορεί, όμως, να το βαφτίζετε αυτό αξιοκρατία. Και ήρθε ο κ. Τσίπρας και είπε απ’ αυτό εδώ το Βήμα, «βγάλαμε τους κομματικούς εγκάθετους της Νέας Δημοκρατίας και βάλαμε τους τεχνοκράτες και τα καλύτερα στελέχη της Υγείας». Και πάω και βλέπω τα βιογραφικά τους και οι άνθρωποι φιγουράρουν -και καλά κάνουν γιατί νιώθουν καλά με αυτό- ως κορυφαία στελέχη στο Νομό τους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, ολοκληρώστε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε.

Δεν γίνεται να λέτε τέτοια πράγματα. Είναι πολύ βαριά πολιτικά ατοπήματα. Και νομίζω ότι αυτά θα πρέπει να τα εξετάσουμε στην Εξεταστική.

Γι’ αυτό εμείς κάναμε την πρόταση για το 2015 και το 2017. Άπαξ και δεν την ψηφίσετε, θα είστε υπόλογοι, θα δώσετε λόγο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτείτε πίσω από τίποτα. Να ξέρετε ότι το 2015 και το 2017 θα εξεταστούν, θα ελεγχθούν και θα έρθουν όλα στο φως.

Ευχαριστώ πολύ.