Στον αέρα οι ακτινοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς και στο Αττικό! (Ερώτηση στην Βουλή)

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 7726
Ημερομ.Κατάθεσης 31.7.17

 

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                  : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                          : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης μας ( Ανακοίνωση της ΝΔ 10/7/17 με θέμα: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για τα ζητήματα ακτινοθεραπείας), όπου στηλιτεύσαμε και αναδείξαμε τη μεγάλη λίστα αναμονής στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς, προκειμένου να ξεκινήσουν  την ακτινοθεραπεία τους στα δημόσια νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής έως έξι μήνες, επανερχόμαστε στη Βουλή για την  ανενεργή μονάδα Ακτινοθεραπείας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Είναι απαράδεκτο, η ναυαρχίδα του Ε.Σ.Υ., το Αττικό Νοσοκομείο, να έχει επί 3 χρόνια κλειστή τη Μονάδα Ακτινοθεραπείας, λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του. Μαζί με τη συγκεκριμένη μονάδα, σε ολοήμερη παύση έχουν προβεί και το Ακτινολογικό Εργαστήριο αλλά και η μονάδα Πυρηνικής Φυσικής, για τον ίδιο λόγο.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σταματήσει την τριετή αποχή ντροπής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει στη λύση των φλεγόντων καθημερινών προβλημάτων, και να σταθεί δίπλα στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των  καρκινοπαθών ασθενών, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκαταστήσει τόσο την κανονική λειτουργία των συγκεκριμένων Μονάδων όσο και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αττικόν.

 

Κατόπιν όλων αυτών,

Eρωτάστε:

 

1) Πότε σκοπεύετε να πληρώσετε τα δεδουλευμένα των αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», εφαρμόζοντας το πόρισμα ελέγχου της ΣΕΥΥΠ,  προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι Μονάδες Ακτινοθεραπείας και Πυρηνικής Φυσικής αλλά και το Ακτινολογικό Εργαστήριο;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ