<<Για ένα νέο πατριωτισμό.Η Ελλάδα στους Έλληνες!>> Ομιλία του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ.

Αγαπητοί Σύνεδροι, όταν αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2015 ρώτησα έναν προσωπικό μου φίλο τη γνώμη του, φίλο μου δεξιό, όχι φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό, δεξιό, δεξιότατο. Μου είπε, Βασίλη να πας, και να θυμάσαι δυο κουβέντες.
Πρώτον ο μεγάλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έφτιαξε το Κόμμα είπε, από τις παρυφές της Αριστεράς έως και τη Δεξιά και δεύτερον η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον μέσο Έλληνα, τον νοικοκύρη, τον μετρημένο, τον αγωνιστή , τον πατριώτη, και αυτό όχι μια φορά αλλά κάθε στιγμή, ιδιαιτέρως τις δύσκολες στιγμές της χώρας, του έθνους.
Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι γι’ αυτό είμαι εδώ και είμαι ευτυχής και ικανοποιημένος και πρωτίστως νιώθω χρήσιμος. Όμως, το σημαντικό και γι’ αυτό το αναφέρω δεν είναι γιατί εγώ νιώθω ευτυχής και τις αιτίες και τα χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας που με ικανοποιούν, αλλά το σημαντικό είναι ότι για τους ίδιους λόγους πρέπει να είναι εδώ, να προσέλθουν, να στηρίξουν, να βαδίσουν μαζί μας η ισχυρή πλειοψηφία, η πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλει την Ελλάδα να αλλάξει.
Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και ταμπέλες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν η οικονομία ελευθερωθεί από τα δεσμά του κράτους.
Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από αναχρονιστικές ταμπέλες της δεξιάς και της αριστεράς πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν το περίσσευμα διανέμεται στους αδύναμους με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη
Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από μικροκομματικά τερτίπια και σκοπιμότητες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν όλοι έχουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες
Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από τις ανάγκες τους και τα δίκια τους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν οι ίδιο αντέχουν να αντιτάξουν στον λαϊκισμό και τις υποσχέσεις την λογική, την αλήθεια ακόμα και όταν βραχυπρόθεσμα τους δυσκολεύει.
Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από το τι ψήφισαν στο παρελθόν ή στις προηγούμενες εκλογές αυτή τη φορά θα επιλέξουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει η Ελλάδα. Και αυτή η Ελλάδα αλλάζει όταν εμείς οι ίδιο πιστέψουμε στις δυνατότητές μας αλλά και στην αποστολή μας.
Aγαπητοί Σύνεδροι, όσο γρηγορότερα φύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόσο γρηγορότερα και ευκολότερα θα αλλάξει η Ελλάδα. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση δεν βλάπτει μόνο την Οικονομία, δεν βλάπτει μόνο την Υγεία, την Παιδεία την κοινωνική συνοχή. Βλάπτει τη λογική, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες κάθε νοικοκύρη Έλληνα, κάθε Έλληνα πατριώτη. Αυτή η Κυβέρνηση κάνει ζημιά. Η παράταση βαθαίνει τη ζημιά. Τη μεγαλώνει. Για αυτό πρέπει να φύγουν γρήγορα. Για να αλλάξει η Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, γιατί τους σέβεται, τους παρέχει το δικαίωμα να μάχονται, να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να δουλεύουν, να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους για αυτούς και τα παιδιά τους. Αλλά και μια Ελλάδα που θα βρει τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό χώρο και θα πετάξει το ρόλο του παρία.
Αυτή είναι η Ελλάδα που η Κυβέρνηση του Κυριάκου  Μητσοτάκη κάθε μέρα, βήμα – βήμα θα οικοδομήσει. Όχι με λόγια αλλά με δουλειά. Όχι με ψέματα και υποσχέσεις αλλά με την αλήθεια.
Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να βάλουμε τα δυνατά μας για την Πατρίδα.
Αρκεί η Πατρίδα να είμαστε βέβαιοι ότι θα μας αντιμετωπίζει με Δικαιοσύνη.
Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Έλληνες που μάχονται για την Πατρίδα τους και μια Ελλάδα που μάχεται για τα παιδιά της.