Άρθρο του Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου: «Ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων είναι η δύναμη για την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα».(Εφημερίδα Νεοδημοκράτης 29-1-2018)

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό Κόμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δεν κάνει διακρίσεις και έχει πάντα στον πυρήνα των επιλογών της, τον άνθρωπο. Η ιδεολογία της συνδυάζει την ελευθερία με την αλληλεγγύη. Χωρίς οικονομική ελευθερία δεν παράγεται πλούτος αλλά και χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ηγέτης της μεγάλης παράταξης των δημιουργικών Ελλήνων, βρίσκεται αυτήν την περίοδο ενώπιον του ιστορικού του χρέους να εκφράσει τον μέσο Έλληνα, τον νοικοκύρη, τον αγωνιστή , τον πατριώτη.

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και ταμπέλες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν η οικονομία ελευθερωθεί από τα δεσμά του κράτους.

 

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από τις αναχρονιστικές ταμπέλες της δεξιάς και της αριστεράς πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν το περίσσευμα διανέμεται στους αδύναμους με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από μικροκομματικά τερτίπια και σκοπιμότητες πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν όλοι έχουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες

 

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από τις ανάγκες τους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όταν οι ίδιοι αντέχουν να αντιτάξουν στον λαϊκισμό και τις υποσχέσεις την λογική, την αλήθεια ακόμα και όταν βραχυπρόθεσμα τους δυσκολεύει.

 

Τους Έλληνες που πέρα και πάνω από το τι ψήφισαν στο παρελθόν ή στις προηγούμενες εκλογές αυτή τη φορά θα επιλέξουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει η Ελλάδα.

 

Και αυτή η Ελλάδα αλλάζει όταν εμείς οι ίδιο πιστέψουμε στις δυνατότητές μας αλλά και στην αποστολή μας. Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία πρέπει να συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με οδηγό το μέλλον της χώρας.

Όσο γρηγορότερα φύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο γρηγορότερα και ευκολότερα θα αλλάξει η Ελλάδα, γιατί αυτή η κυβέρνηση δε βλάπτει μόνο την Οικονομία, δε βλάπτει μόνο την Υγεία, την Παιδεία την κοινωνική συνοχή. Αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι της στη λογική, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες κάθε νοικοκύρη Έλληνα, κάθε Έλληνα πατριώτη. Αυτή η Κυβέρνηση κάνει ζημιά. Η παράταση βαθαίνει τη ζημιά. Τη μεγαλώνει. Για αυτό πρέπει να φύγουν γρήγορα. Για να αλλάξει η Ελλάδα.

 

Μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, γιατί τους σέβεται, τους παρέχει το δικαίωμα να μάχονται, να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να δουλεύουν, να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους για αυτούς και τα παιδιά τους. Αλλά και μια Ελλάδα που θα βρει τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό χώρο και θα πετάξει το ρόλο του παρία.

 

Αυτή είναι η Ελλάδα που η Κυβέρνηση του Κυριάκου  Μητσοτάκη κάθε μέρα, βήμα – βήμα θα οικοδομήσει. Όχι με λόγια αλλά με δουλειά. Όχι με ψέματα και υποσχέσεις αλλά με την αλήθεια.

 

Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να βάλουμε τα δυνατά μας για την Πατρίδα. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Έλληνες που μάχονται για την Πατρίδα τους και μια Ελλάδα που μάχεται για τα παιδιά της.

 

Τα τελευταία 3 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλησε να περάσει την εικόνα της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Έκανε τους φτωχούς, φτωχότερους και περισσότερους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι μεγαλύτεροι αλλά και οι νεότεροι, είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί βασικό εμπόδιο στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και στην ομαλότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει με άξονα την κοινωνική συνοχή και τις πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο, επιλογή που δείχνει να προκαλεί εκνευρισμό εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Ο χρόνος της συγκυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου μετρά αντίστροφα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέρει την εναλλακτική πρόταση, μακριά από επικοινωνιακά τερτίπια. Η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής έρχεται…

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

Τομεάρχης Υγείας