«Υπόθεση Novartis : πρόκειται περί σκευωρίας. Έχει στηθεί αριστοτεχνικά αλλά έχει πολλά λάθη στην εφαρμογή της.» Συνέντευξή του Τομεάρχη Υγείας και Ιονίων Νήσων της ΝΔ Βασίλη Οικόνομου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 104,9 FM.

“Πρόκειται περί μίας σκευωρίας, η οποία έχει στηθεί αριστοτεχνικά στην πρώτη της σύλληψη και εφαρμογή και με πολλά λάθη στη δεύτερή της φάση” τόνισε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την υπόθεση Novartis.

“Αυτά τα λάθη που έκανε η ομάδα που έστησε αυτή την υπόθεση αποκαλύπτουν και το πνεύμα και τα όρια της αδίστακτης πολιτικής που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση” σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε πως το σκάνδαλο είναι δεδομένο από τη στιγμή που “υπάρχουν καταγγελίες για κακή χρήση και κακή εξέλιξη στην τιμολογιακή πολιτική”, αλλά “από εκεί και μετά το ζήτημα είναι ποιος ευθύνεται”, ενώ συμπλήρωσε ότι “η σκευωρία είναι στο να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα από συγκεκριμένο χώρο οι ευθύνες πάνω στο ζήτημα της Novartis”.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση “προσπαθεί να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση της κάνοντας το αισχρό και φρικτό να ενοχοποιεί τους αντιπάλους και να προσπαθεί να τους χτυπήσει πολιτικά”.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΔ για τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στην οποία αναφέρεται πως για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε ότι “η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο” και “δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς”, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ως αντικείμενο έρευνας του FBI στις ΗΠΑ”.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis στο εξωτερικό και ερωτηθείς εάν υπάρχει σκάνδαλο, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: “Ναι αλλά δεν ψάχνει καμία άλλη χώρα τους πολιτικούς. Είναι (η Ελλάδα) η μόνη χώρα που πάει να επενδύσει στο πολιτικό σκέλος. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό; Εξετάζεται σε 12 χώρες η υπόθεση Novartis. Σε καμία εκ των 12 υπολοίπων χωρών δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση. Πώς γίνεται να είναι μόνο στην Ελλάδα;”.

Αναφερόμενους στους προστατευόμενους μάρτυρες, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για “κουκουλοφόρους”, οι οποίοι “δεν λένε τίποτε, αλλά εικάζουν, πιστεύουν, θεωρούν”.