Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.(Άρθρο μου στην εφημερίδα ΜΠΑΜ 21/04/2019)

arthro mpam

Η καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληρονομεί στην επόμενη κυβέρνηση, ειδικά στον νευραλγικό χώρο της Υγείας, δυσεπίλυτα προβλήματα τα οποία συναντούν καθημερινά οι πολίτες στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες  υγείας.

Η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, η αδιαφορία για τον πόνο και την αγωνία των πολιτών, η ταλαιπωρία των ασθενών και των οικείων τους, σταματάει εδώ.

Το εμπεριστατωμένο πρόγραμμα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, μας δίνει τη δυνατότητα  να προχωρήσουμε τάχιστα σε όλες εκείνες τις δράσεις  που απαιτούνται για να θεραπεύσουμε την Υγεία!                                                                                                                                Είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την γνώση με την αποφασιστικότητα. Είναι ξεκάθαρο, άμεσα εφαρμόσιμο και κοστολογημένο.

Η προσπάθεια αναγέννησης ξεκινάει από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας:                                     Η Πρόληψη και η Αγωγή Υγείας αποκτούν, για πρώτη φορά, τον κεντρικό ρόλο που τους αρμόζει.  Η υιοθέτηση νέου μοντέλου υγιούς διαβίωσης, ο πλήρης και χωρίς οικονομική επιβάρυνση προσυμπτωματικός έλεγχος για τις πιο συχνές νόσους, η ελεύθερη επιλογή του Οικογενειακού Ιατρού, η ολοκληρωμένη φροντίδα των χρονίως πασχόντων, αποτελούν για εμάς ζωτικής σημασίας προτάγματα.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα αναβαθμιστούν άμεσα, μέσα από την διευρυμένη λειτουργία τους, την αποκεντρωμένη διοίκησή τους, αλλά και την σημαντική ενίσχυση των εσόδων τους μέσω της  σύμπραξης  δημόσιου και ιδιωτικού πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας.                                                                                                                                                    Τα σύγχρονα, αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, θα λειτουργούν αδιαλείπτως 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπαίνει οριστικό τέλος στις παράλογες αναμονές στις εφημερίες, αντιμετωπίζεται ριζικά το θλιβερό θέαμα των «ράντζων».  Άμεσα θα ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ που η τωρινή τους έλλειψη κοστίζει κάθε χρόνο δεκάδες ζωές συμπολιτών μας.

Με την φροντίδα υγείας να κατευθύνεται πρωτίστως προς τους κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς συμπολίτες μας , θα εξασφαλίσουμε την εύκολη πρόσβαση όλων σε καινοτόμα, αποτελεσματικά φάρμακα, σε σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις και ειδικές θεραπείες.

Με όραμα, γνώση και σκληρή δουλειά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι προσβλέπουν στη Νέα Διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

θα πετύχουμε!

Γιατί αξίζουμε καλύτερα ΚΑΙ στην Υγεία!