Στον αέρα τα ολοήμερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 2833
Ημερομ.Κατάθεσης 2.2.16

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Κύριε Υπουργέ,

Αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος της υποστελέχωσης των ολοήμερων σχολείων φαίνεται να υπάρχει στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι σχολικές μονάδες υπολειτουργούν ακόμη και τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους καθώς δεν έχουν καλυφθεί  δεκάδες κενά εκπαιδευτικών, κυρίως στο ολοήμερο πρόγραμμα. Η Ένωση Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετέβη στο υπουργείο Παιδείας με σκοπό να μιλήσουν με τα αρμόδια στελέχη, τα οποία τους ενημέρωσαν ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για 1.150 προσλήψεις, αν και υπάρχουν 3.900 κενά σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική παραμένουν ακόμα 313 κενά εκπαιδευτικών, εκ των οποίων τα 171 απευθύνονται σε ειδικότητες γυμναστών, εικαστικών κ.α. Ωστόσο, οι διορισμοί που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, θα καλύψουν  ένα, μόνο μικρό μέρος των πρωινών κενών ενώ τα ολοήμερα αφορούν μόνο στις οικογένειες που εργάζονται και οι δυο γονείς. Επομένως, φαίνεται σαν να μην υπάρχει πλάνο για οριστική λύση του ζητήματος, γι΄αυτό  και οι γονείς  συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ερωτάστε:

  1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου αφενός, να καλυφθούν τα κενά των ολοήμερων σχολείων της Ανατολικής Αττικής και αφετέρου να διευκολυνθούν οι γονείς;