Αντιδράσεις για την απομάκρυνση της Σχολής Πυροσβεστών από τα Βίλια Αττικής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 2888
Ημερομ.Κατάθεσης 3.2.16

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους των Βιλίων Αττικής έχει δημιουργήσει η πληροφόρηση για μεταφορά της Σχολής Πυροσβεστών από τα Βίλια στην Πτολεμαΐδα. Το γεγονός επιβεβαιώνει και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνοντας ότι εκτός των διάφορων προβλημάτων που θα επιφέρει η μεταφορά της σχολής, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την μεταφορά, καθώς επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί η νομική και υλική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου πρόκειται να μεταφερθεί η σχολή. Όπως αναφέρεται σε επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών προς εσάς, για την λειτουργία της σχολής απαιτείται, το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ, και μια σειρά από νομικές ενέργειες, μεταξύ τριών Υπουργείων για το ξεκαθάρισμα ιδιοκτησιακών ζητημάτων, νομιμοποιήσεις χώρων και αλλαγή χρήσεων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Ισχύουν οι πληροφορίες περί μεταφοράς της Σχολής Πυροσβεστών από τα Βίλια στην Πτολεμαΐδα;
  2. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή, αν ισχύει, εφόσον ευσταθούν οι αναφορές της Ένωσης Αξιωματικών για την παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών του Ν.4249/2014; και αν ναι, ποιοι ευθύνονται και τι έχετε σκοπό να πράξετε για την παράβλεψη αυτήν;
  3. Έχετε ενημερώσει τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας για αυτή την πρόθεση σας ή θα μάθει τα νέα η τοπική κοινωνία τελευταία στιγμή από διαρροές στα Μ.Μ.Ε. και εν κρυπτώ θα κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε ακόμα τις διάφορες φήμες για την σκοπιμότητα της μεταφοράς, καθώς αν ευσταθούν θα είναι πρώτης τάξεως ατόπημα μια τέτοια απόφαση.